بدحسابی شهرداری و گرانی نرخ ارز گریبانگیر پروژه های شهری
کمبود منابع شهرداری تهران اجرای پروژه های شهری را با مانع مواجه کرده و اکنون گرانی نرخ ارز را باید به مشکلات موجود افزود.
در حالی که شهریور ماه هر سال در آستانه بازگشایی مدارس، بخشی از امکانات حمل و نقل عمومی شهرداری تهران آماده بهرهبرداری میشد، امسال وعده معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران مبنی بر افتتاح ۱۰ کیلومتر از خط ۶ مترو ناکام ماند.
از ابتدای امسال تا تیر ماه بارها وعده افتتاح فاز اول خط ۶ متروی تهران به طول ۱۰ کیلومتر از دولتآباد تا میدان امام حسین (ع) مطرح شد. میزان اعتبار مورد نیاز برای افتتاح این قطعه از خط ۶ بین ۲۰۰ تا ۲۴۰ میلیارد تومان بود اما به دلیل ناکام ماندن مدیریت شهری در تامین آن، وعده افتتاح این خط در شهریور ماه عملا امکان تحقق ندارد. آنگونه که علی امام، مدیرعامل شرکت متروی تهران و حومه به «دنیای اقتصاد» گفت، ریشه مشکلات مالی خط ۶ به وضعیت بدحسابی شهرداری نزد بانکها باز میگردد که موجب شده آنها در پذیرفتن عاملیت انتشار اوراق مشارکتی را که مجوز آن در بودجه سال گذشته دولت برای مترو و با هدف تکمیل دو خط ۶ و ۷ هر یک به ارزش ۱۰۰۰ میلیارد تومان صادر شد، نپذیرند. چندی پیش یک بانک خصوصی عاملیت انتشار ۷۰۰ میلیارد تومان از این رقم را پذیرفت و طی چند روز اخیر این اوراق منتشر شد و بهطور کامل به فروش رفت. اما به گفته امام، شهرداری فقط تا پایان شهریور ماه فرصت دارد مذاکره با بانکها برای عاملیت انتشار ۱۳۰۰ میلیارد تومان باقیمانده را به توافق ختم کند؛ چراکه در غیر این صورت مهلت باقیمانده برای انتشار اوراقی که سال گذشته مجوز آن از وزارت کشو و بانک مرکزی اخذ شد، منتفی میشود. تخصیص بودجه نقد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون تنها ۱۴۰ میلیارد تومان بودجه نقد به مترو پرداخت شده که عمدتا در خط ۷ هزینه شد؛ این در حالی است که دستکم ۲۰۰ پیشرفت عملیات ساختمانی خط ۶ متروی تهران به ۹۲ درصد رسیده اما از آنجا که در ماههای اخیر مبادلات ارزی با کشورهای خارجی با مشکل روبهرو شد و از سوی دیگر با نوسان شدید قیمت ارز مواجه بودیم، شهرداری تهران در تامین تجهیزات مورد نیاز برای افتتاح این خط دچار مشکل شد.